Antena 3 Actualitate Social Persoanele izolate la domiciliu care părăsesc locația, plasate în carantină, sub pază

Persoanele izolate la domiciliu care părăsesc locația, plasate în carantină, sub pază

21 Mar 2020   •   22:03
Persoanele izolate la domiciliu care părăsesc locația, plasate în carantină, sub pază

Persoanele care sunt izolate la domiciliu și părăsesc locația vor fi plasate în carantină sub pază. Aceasta este una dintre măsurile de prevenire a răspândire a COVID-19, prezentată în noua ordonanță militară.

”Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.” arată Ordonanța 2. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close