Antena 3 CNN Actualitate Social Peste 50% dintre copiii din România vor să plece din țară. Motivele pentru care adolescenții români vor să trăiască în străinătate

Peste 50% dintre copiii din România vor să plece din țară. Motivele pentru care adolescenții români vor să trăiască în străinătate

Copiii României vor să plece din țara lor, peste granițe, unde să își creeze un trai mai bun. Cifrele sunt alarmante. Mai mult de 50% dintre aceștia vor să facă acest lucru.

de Mădălina Ignat    |    Ioana Mircea    |    20 Ian 2024   •   19:27

Peste 50% dintre copiii românilor au în plan să plece din România. Cifrele arată că, pe de-o parte, aleg să părăsească ţara cei cu studii finalizate dar si cei care nu au școala terminată.

Datele îngrijorătoare vin de la organizaţia "Salvaţi Copiii". În plus, doi din zece tineri de peste 16 ani din România nu mai merg deloc la școală.

Unu din cinci copii români nu ajunge să finalizeze şcoala la timp. Totodată, cifrele arată că pe de-o parte pleacă cei care au studii finalizate și vor să își asigure un trai decent în străinătate dar și cei care nu au studii finalizate și cred că în străinătate ar putea să își asigure un trai mai decent.

Citește și: Fabrica de ciocolată din Europa care caută muncitori necalificați români. Se oferă un salariu de peste 1.500 de euro, cazare și mâncare

"Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) îşi doresc să plece din ţară şi să se stabilească peste graniţe, în vreme ce o treime dintre aceştia şi-ar dori să-şi continue studiile în străinătate.

Printre principalele motive care i-ar determina să emigreze se numără oportunităţile legate de educaţie (26,3%), neîncrederea sau nemulţumirea faţă de condiţiile de viaţă din România (21,9%)”, se arată studiul realizat de Salvaţi Copiii.

×
Subiecte în articol: strainatate copii
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close