Antena 3 CNN Actualitate Social Peste jumătate de ţară, sub Cod galben de ceaţă şi burniţă. Care sunt zonele vizate

Peste jumătate de ţară, sub Cod galben de ceaţă şi burniţă. Care sunt zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, mai multe atenţionări de Cod galben de ceaţă, chiciură şi polei, în 30 de judeţe. 

Peste jumătate de ţară, sub Cod galben de ceaţă şi burniţă. Care sunt zonele vizate
de M.Z.    |    17 Ian 2020   •   08:17

UPDATE 8.38 - Până la ora 11, se aşteaptă burniță care depune polei la Iaşi şi în Ilfov, potrivit ANM.

De asemenea, până la ora 11, este prognozată ceaţă şi burniţă la Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj şi Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Timiş.

Atenţionarea este valabilă şi pentru Brăilă, Ialomiţa, Argeş, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa.

Aceleaşi fenomene sunt prognozate şi pentru Cluj şi Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Tulcea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu.

----------------------------

Ştirea iniţială

În zonele joase de relief din est, sud, centru şi vest este nebulozitate joasă sau ceaţă, pe arii restrânse asociată cu chiciură, iar cu totul izolat se semnalează burniţă.

În restul teritoriului, cerul este mai mult senin. Vântul suflă slab şi moderat şi se înregistrează -15 grade la Întorsura Buzăului şi 5 grade la Constanţa, potrivit ANM.

Vineri, în zonele de deal şi de munte, vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. În restul teritoriului va fi nebulozitate joasă şi ceaţă, persistente pe arii extinse în sud şi est, iar local şi în celelalte regiuni. Pe suprafeţe mici vor fi fulguieli sau burniţă şi condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciură şi cu o probabilitate mai mică de polei). 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 10 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în zonele cu ceaţă persistentă.

În Capitală, cerul este noros, se semnalează ceaţă, iar în nordul capitalei burniţează. Vântul suflă slab. Sunt -2 grade la Afumaţi, -1 grad la Băneasa şi 0 grade la Filaret.

Vremea va rămâne închisă şi mai ales în prima parte a zilei va fi ceaţă asociată cu chiciură. Trecător vor fi condiţii de burniţă sau fulguială. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo vreme ANM
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close