Antena 3 CNN Actualitate Social Fals pilot român, adevărat escroc sentimental, în Cehia: A extorcat 200.000 de coroane de la o femeie pe care a făcut-o să se îndrăgostească de el

Fals pilot român, adevărat escroc sentimental, în Cehia: A extorcat 200.000 de coroane de la o femeie pe care a făcut-o să se îndrăgostească de el

Un fals pilot român a reuşit să obţină o sumă substanţială de bani de la o femeie din Cehia pe care a vrăjit-o online. Deşi pare greu de crezut, metoda - mediatizată de ani o de zile, încă face victime.

Fals pilot român, adevărat escroc sentimental, în Cehia: A extorcat 200.000 de coroane de la o femeie pe care a făcut-o să se îndrăgostească de el
Sursa foto: Getty
de Alexandra Dima    |    16 Iun 2021   •   09:15

Totul a început aparent normal și idilic. Femeia în vârstă de 55 de ani, din regiunea regiunea Uherské Hradiště din Cehia, a fost abordată la mijlocul lunii mai, prin intermediul unei aplicaţii mobile, de un bărbat necunoscut care pretindea că este pilot român. Escrocului nu i-a trebuit mult să îşi convingă victima că e topit după ea. 

Au schimbat sute de mesaje în doar câteva zile şi au decis că trebuie să se vadă cât de curând, potrivit stiridiaspora.

"Pilotul i-a scris femeii că a moștenit două case pe care le-a vândut și i-a propus să vină să o viziteze. În același timp, el i-a cerut să-i trimită bani pentru a completa un formular pentru a călători în Republica Cehă", a descris Simona Kyšnerová, purtător de cuvânt a poliției din Uherské Hradiště, metoda - de altfel banală - de escrocare online. 

Îndrăgostită și încrezătoare, femeia i-a a trimis de bunăvoie 400 de euro în contul "iubitului" său din România.

Dragostea online trece prin contul bancar

"Femeia a aruncat banii pe geam, iar autorul este practic de negăsit. Probabil că este dintr-o țară în curs de dezvoltare, poate din Nigeria, cine știe", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției pentru publicaţia Dobry Den.

"A doua zi, a mai vrut încă 6.280 de euro pentru firma de transport care urma să îi livreze femeii banii din vânzarea casei sale. Şi doamna a plătit fără să clipească!. Ea a primit chiar şi un e-mail de confirmare că pachetul a fost trimis pe adresa ei", a continuat Kyšner. Iar cum, probabil, femeia nu a bănuit nimic i-a trimis bărbatului încă 1.250 de euro reprezentând taxe vamale.

Dragostea lor a început să scârţâie abia când iubi i-a cerut 26.000 de euro. Se întâmpla în prima duminică din iunie. Femeia a refuzat iar el a început să o hărţuiască online.  

"Când a refuzat să trimită banii, bărbatul i-a schimbat ilegal numele și fotografia de pe profilul ei de pe o rețea de socializare, pentru care primise anterior parola. De asemenea, a început să o amenințe că le va trimite prietenilor ei de pe rețea fotografii intime cu ea", a informat purtătoarea de cuvânt a poliției.

Acum, în cârca falsul pilot se adaugă, pe lângă fraudă, și accesul neautorizat la un sistem informatic, riscând până la cinci ani după gratii. Problema e că e greu de găsit şi cel mai probabil va rămâne doar o fantomă a internetului, imposibil de identificat în lumea reală. 

"Cred că povestea ei va servi drept factor de descurajare și toată lumea își va folosi rațiunea înainte de a trimite bani unui străin", a conchis purtătorul de cuvânt. 


 
 

×
Subiecte în articol: Cehia
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close