Antena 3 CNN Actualitate Social Plângere penală, pentru prognoze meteo greşite. "Îmi spui «acum plouă, acum nu plouă»”

Plângere penală, pentru prognoze meteo greşite. "Îmi spui «acum plouă, acum nu plouă»”

Plângere penală, pentru prognoze meteo greşite. "Îmi spui «acum plouă, acum nu plouă»”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    31 Iul 2015   •   15:10

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) vrea să dea în judecată Agenţia Naţională de Meteorologie, motivând că prognozele "greşite" le-au adus pierderi uriaşe, prin distrugerea aproape totală a recoltelor de cereale şi legume.

 
“Cel puţin noi, cei din zona Moldovei, am fost «ameninţaţi» toată primăvara, prin prognozele meteo, că vor veni ploile, dar singurul fenomen meteorologic care s-a manifestat a fost vântul. Din păcate, ANM ne-a indus în eroare pe noi, agricultorii. Am fi reuşit să mai recuperăm ceva dacă ştiam exact ce se va întâmpla în lunile mai şi iunie. (...)Nu reuşesc să nimerească prognozele nici pe o săptămână; dacă vă uitaţi pe previziuni, în şase zile vremea se schimbă. Nu mai plouă joi, plouă vineri; nici vineri nu plouă, dau pe sâmbătă”, a declarat Laurenţiu Baciu, informează ziarul Ring.
 
Baciu susţine că ANM trebuie să răspundă pentru prognozele date. “Vom face plângere penală împotriva ANM pentru că ne-a informat greşit. A prognozat că în Moldova va ploua câte 20-30 de litri pe metru pătrat. Unde, mă? (...) Sunt crăpături în pământ cu lăţimi cât talpa piciorului meu, şi port 43. (...) Îmi spui «acum plouă, acum nu plouă»”, a spus Baciu. 

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close