Antena 3 CNN Actualitate Social Planul lui Kovesi pentru Parchetul European. Fosta șefă a DNA, scrisoare pentru europarlamentari

Planul lui Kovesi pentru Parchetul European. Fosta șefă a DNA, scrisoare pentru europarlamentari

Planul lui Kovesi pentru Parchetul European. Fosta șefă a DNA, scrisoare pentru europarlamentari
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Feb 2019   •   16:50

Laura Codruța Kovesi a trimis o scrisoare Comisiei LIBE, acolo unde va fi audiată, pe 26 februarie, pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European.

În această scrisoare, Kovesi își prezintă planul de management, cum ar trebui să arate acest Parchet European în viziunea sa. 

„EPPO trebuie să se bucure de o înaltă încredere publică. Oamenii așteaptă rezultate palpabile și rapide, în timp ce toate punerile sub acuzare vor trebui validate de judecători, într-un proces care poate dura câțiva ani. Gestionarea comunicării cu publicul și explicarea activității noastre va trebui făcută cu cea mai mare grijă”, spune Laura Codruța Kovesi, în scrisoarea sa. 

Kovesi candidează pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, deși săptămâna trecută a fost audiată la Parchetul General, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. 

×
Subiecte în articol: scrisoare Kovesi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close