Antena 3 CNN Actualitate Social PNL propune închisoare doar în weekend pentru condamnaţii cu pedepse mai mici de patru ani

PNL propune închisoare doar în weekend pentru condamnaţii cu pedepse mai mici de patru ani

PNL propune închisoare doar în weekend pentru condamnaţii cu pedepse mai mici de patru ani
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Mar 2017   •   16:20

Liberalii susţin că au găsit soluţia pentru decongestionarea penitenciarelor: condamnaţii să facă închisoare numai în weekend-uri.

PNL a depus la Senat un proiect de lege, în care se regăsesc propuneri cum ar fi închisoarea la domiciliu sau munca în folosul comunităţii pentru cei cu pedepse mai mici de patru ani.

În ultima zi din februarie, parlamentarii liberali au depus la Senat un proiect de lege, despre care vorbeau încă de anul trecut - soluţia partidului pentru decongestionarea închisorilor.

Aceştia propun mai multe alternative pentru pedepsele privative de libertate, printre care închisoarea la domiciliu, închisoarea doar în weekend sau munca în folosul comunităţii. De asemenea, proiectul legislativ introduce celebrele brăţări electronice, pe care ar trebui să le poarte deţinuţii care ispăşesc pesepse într-o formă alternativă.

Pedepsele pentru care sunt propuse astfel de măsuri vizează condamnări cu închisoarea mai mici de 4 ani, dar nu pentru fapte de violenţă sau de corupţie.

Ministrul Justiţiei se declară de acord cu orice soluţie care ar putea rezolva problema supraaglomerării penitenciarelor. Tudorel Toader spune însă că cei care propun o astfel de lege trebuie să arate şi din ce bani va putea ea fi implementată.

Pentru ca proiectul liberalilor să devină realitate, ar fi nevoie să se construiască noi spaţii de detenţie pentru executarea acestor măsuri alternative. Ar fi nevoie să se cumpere brăţări electronice şi să fie angajaţi aproximativ 5.000 de ofiţeri de probaţiune.  

×
Subiecte în articol: condamnati proiect de lege
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close