Antena 3 CNN Actualitate Social 14 polițiști de la Rutieră Iaşi sunt trimiși în judecată, după ce au luat mită pizza

14 polițiști de la Rutieră Iaşi sunt trimiși în judecată, după ce au luat mită pizza

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 14 agenţi de la Poliția Rutieră Iași pentru luare de mită pizza şi produse de catering în formă continuată.

14 polițiști de la Rutieră Iaşi sunt trimiși în judecată, după ce au luat mită pizza
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Mai 2021   •   18:25

Potrivit rechizitoriului, cei 14 poliţişti ar fi trecut cu vederea neregulile comise în trafic de șoferii care livrau comenzile unei cunoscute pizzerii din Iaşi și ar fi eliberat plăcuțe de înmatriculare în regim preferențial.

„În perioada 2019 – 2020, cei 14 inculpați, lucrători în cadrul Poliției Rutiere Iași, în baza unei înțelegeri tacite cu conducerea unui restaurant, ar fi pretins și primit direct și prin intermediari, de la directorul acelui restaurant (inculpat în prezenta cauză), bani și produse alimentare de catering (livrare preparate culinare).

Produsele respective ar fi fost pretinse atât pentru sine cât și pentru alte persoane (prieteni, rude) din anturajul polițiștilor", au precizat procurorii în rechizitoriu. 

În acest context, cei 14 lucrători de la Poliția Rutieră sunt acuzați de luare de mită în formă continuată, sub formă de pizza și produse de catering, în schimbul protecției unor persoane în cazul săvârșirii unor contravenții la regimul circulației.

Mai exact, au fost trimiși în judecată șeful Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Iași de la momentul respectiv, Gheorghiță Ciobanu, dar și șase agenți de poliție rutieră, acuzați la rândul lor de luare de mită în formă continuată.

În paralel, Felix Nelu Crenganiș, coordonator al Atelierului Confecționări Plăcuțe de Înmatriculare și agent de poliție, este acuzat de luare de mită și de trafic de influență, se mai arată în comunicatul remis de DNA, citat de libertatea.ro

Directorul pizzeriei acuzat de 84 de acte materiale de dare de mită

Vizat în acest caz este şi directorul general al uneia dintre cele mai cunoscute pizzerii din Iași, care ar fi fost protejat de poliţişti. Şi el a fost trimis în judecată fiind acuzat de 84 de acte materiale de dare de mită în formă continuată, dar și de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis, în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași cu propunere de a se menține măsurile preventive și cele asigurătorii dispuse inițial de către procurori.
 

×
Subiecte în articol: politisti politisti rutiera pizza mita
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close