Antena 3 CNN Actualitate Social Polițiștii amenință noul guvern cu proteste zilnice

Polițiștii amenință noul guvern cu proteste zilnice

Polițiștii amenință noul guvern cu proteste zilnice
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Iun 2017   •   16:08

Nici nu a apucat să fie votat noul Guvern Mihai Tudose, că deja e ameninţat cu proteste. Federaţia Sindicatelor din Poliţie a anunţat, marți, că va picheta sediul PSD din Kiseleff timp de mai multe zile. 

”Începând din 10 iulie, primele trei zile din săptămână vom protesta, după care vom face un miting mare. Avem solicitări din țară să vină 10.000-15.000 de oameni”, a anunțat Dumitru Coarnă, preşedintele Federaţiei SNPPC, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Principala nemulțumire a sindicaliștilor din poliție este aceea că lor nu li se aplică majorarea salarială de 15%, susține Coarnă.

”Majorarea de 15% se aplică peste tot, mai puțin celor din MAI”, a spus preşedintele Federaţiei SNPPC.

Potrivit lui Coarnă, polițiștii sunt supărați pe șeful PSD Liviu Dragnea, pe ministrul demisionar al Muncii Lia Olguța Vasilescu și pe Darius Vâlcov, dar nu și pe ministrul demisionar de la Interne, Carmen Dan.

”Pe mine mă uimește cu câtă lejeritate minte această femeie”, a spus Dumitru Coarnă, referindu-se la Lia Olguța Vasilescu.

”Astăzi, 27 iunie 2017, în şedinţa Biroului Executiv Central al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, organizaţie cu reprezentativitate juridică recunoscută la nivel de ramură , am decis organizarea, în cursul lunii următoare, timp de mai multe zile, a unor forme de protest, în faţa sediului central din Bucureşti al Partidului Social Democrat, prin care să ne exprimăm nemulţumirea faţă de două dintre cele mai grave probleme care afectează în mod cronic Ministerul Afacerilor Interne: - salarizarea precară din M.A.I., raportată la realităţile economice actuale, precum şi la alte categorii de personal bugetar; - subfinanţarea MAI, care incumbă atât un deficit real de personal , cât şi nevoia de a menţine în funcţiune unele sedii şi mijloace tehnice/de transport uzate fizic şi moral, fapt ce atrage după sine multiple riscuri la adresa integrităţii fizice/sănătăţii membrilor noştri de sindicat”, se mai arată în comunicatul emis de Sindicatul Polițiștilor.

Citiți și Se anunță proteste, după nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier

Comunitățile Uniți Salvăm şi Neam Trezit anunțau luni, pe Facebook, că vor face un protest după ce Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pe social-democratul Mihai Tudose ca prim-ministru. Ieșirea în stradă este programată pentru marți, 27 iunie, în Piața Universității, la ora 19:00.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close