Antena 3 CNN Actualitate Social Polițiștii, sfaturi pentru în perioada Sărbătorilor: Răufăcătorii se pot deghiza în colindători

Polițiștii, sfaturi pentru în perioada Sărbătorilor: Răufăcătorii se pot deghiza în colindători

Polițiștii, sfaturi pentru în perioada Sărbătorilor: Răufăcătorii se pot deghiza în colindători
23 Dec 2018   •   14:49

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită persoanelor care vin cu colindul în această perioadă deoarece răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a oamenilor.

“În perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor care intră în locuinţa dumneavoastră sub pretextul de a vă colinda. În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte”, a precizat Poliţia Română.

De asemenea, în cazul în care se înregistrează o absenţă îndelungată de la domiciliu, oamenii sunt sfătuiţi să apeleze la o persoană de încredere pentru supravegherea locuinţei sau să creeze aparenţa că se află cineva în imobil.

“Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Române, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: Politie sărbători colindatori
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close