Antena 3 CNN Actualitate Social Poluare extremă în București. Ministrul Mediului: Arde fosta fermă de porci din Periș

Poluare extremă în București. Ministrul Mediului: Arde fosta fermă de porci din Periș

Locuitorii din Nordul Capitalei reclamă, pe paginile lor de Facebook, că nu pot respira din cauza aerului poluat, care miroase a plastic ars, iar ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că fumul provine de la un incendiu de vegetație și ard resturi de la fosta fermă de porci din Periș.

Poluare extremă în București. Ministrul Mediului: Arde fosta fermă de porci din Periș
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    08 Apr 2020   •   13:06

Oamenii au reclamat încă de marți că aerul este irespirabil. Mulți dintre ei au arătat că au semnalat problema autorităților.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat, miercuri dimineața, că mirosul urât provine de la un incendiu de vegetație care are loc pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca.

„Nu miroase a cauciuc ars sau a plastic, ci mai degrabă avem un incediu de vegetație. În urma incendierii unei suprafețe semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează mirosuri specifice, fum înecăcios, resimțit de locuitorii din vecinătate și de noi cei din București, ca urmare a vitezei vântului.

Echipele Gărzii de Mediu și APM-ul sunt pe teren, în Nordul Capitalei pentru agestiona situația și a evalua impactul incendiului de vegetație. Cel mai puternic se resimte în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoriria cărora este stingerea acestui incendiu”, a explicat Costel Alexe, potrivit digi24.ro.

Poliţiştii din Ilfov şi procurorii au deschis dosar penal în cazul poluării masive de miercuri dimineaţă din Capitală şi din localităţile limitrofe.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut intervenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în cazul poluării masive semnalate miercuri dimineaţă în Capitală şi câteva comune din jur. 

Incendiul care a pus pe jar jumătate de Capitală şi localităţi limitrofe nu a fost lichidat (Video)

A fost o poluare extremă şi miercuri dis de dimineaţă în nordul Capitalei, dar şi în comunele Mogoşoaia, Corbeanca şi Periş.

Încă de la primele ore ale dimineţii, se simţea un aer irespirabil şi oamenii au început fie să iasă cu maşinile pe stradă să vadă ce să întâmplă, fie să posteze pe reţele de socializare.

Oficial din Ministerul Mediului, despre poluarea extremă de azi: Nu sunt probleme în Bucureşti, doar olfactive

×
Subiecte în articol: poluare incendiu peris costel alexe
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close