Antena 3 CNN Actualitate Social Poluare masivă lângă Bucureşti, nori groşi de fum. "Ce am constatat acolo ne-a lăsat şocaţi pe toţi"

Poluare masivă lângă Bucureşti, nori groşi de fum. "Ce am constatat acolo ne-a lăsat şocaţi pe toţi"

Poluare masivă noaptea trecută, la doi paşi de Bucureşti, în Popeşti Leordeni. Un utilaj care ardea bitum şi emana un fum negru şi gros a fost surprins în zona Şoselei de centură.

Poluare masivă lângă Bucureşti, nori groşi de fum. "Ce am constatat acolo ne-a lăsat şocaţi pe toţi"
Sursa foto: Facebook/Alin Todireanu
de Georgiana Adam    |    29 Oct 2022   •   11:27

Imaginile au fost filmate de Alin Todireanu, City managerul oraşului, în incinta unei staţii de asfalt, iar autorităţile locale cred că aceasta ar putea fi cauza mirosului chimic care se simte în zonă de mai multe săptămâni.

"În proporţie de 90% era exact acelaşi miros chimic pe care îl simt locuitorii din Popeşti Lerdeni, un miros chimic, foarte greu. Ce am constatat acolo ne-a lăsat şocaţi pe toţi.

Ideea e că nu prea am avut cu cine să stăm de vorbă, şoferii erau din Turcia, nu ştiau nici engleză, nici româneşte, cei de la pază nu prea ştiau ce să spună.

Într-un final, am constatat că acele cisterne aveau în ele emulsii de bitum, veneau din Turcia (...). La noi, prin acea instalaţie artizanală se încălzeşte. Am aflat că încălzirea unei cisterne durează 4-6 ore. 

Dar noi nu vrem să excludem din start oricare alte surse posibile. Încercăm să luăm măsurile care se impun cu situaţia de faţă", a spus Alin Todireanu, sâmbătă la Antena 3 CNN.

Garda de Mediu a fost anunţată şi a trimis echipa la faţa locului, pentru a lua măsuri care se impun.

"Se fac verificări cu privire la respectarea legislaţiei de către firma respectivă. În momentul de faţă nu putem avansa nicio concluzie", a spus Aurelian Păduraru, comisar general la Garda de Mediu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Am identificat posibila sursă de poluare din Popești-Leordeni! In zona Soselei de Centură. În incinta stației de asfalt Sorocam se practică în acest moment această activitate care prevede arderea de bitum. Mirosul este unul chimic ...foarte asemănător cu ceea ce inhalăm în fiecare seară!

Publicată de Alin Todireanu pe Vineri, 28 octombrie 2022

 

×
Subiecte în articol: poluare bitum Popesti Leordeni
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close