Antena 3 CNN Actualitate Social Panică la un bloc din Focşani după ce un copil de doi ani a ieșit pe geam și se plimba pe pervaz

Panică la un bloc din Focşani după ce un copil de doi ani a ieșit pe geam și se plimba pe pervaz

Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza. Nişte trecători au sunat imediat la 112 după ce au văzut un copil de doi ani ce stătea pe pervazul unui geam situat la etajul 1 al unui bloc din zona gării, municipiul Focșani. 

Panică la un bloc din Focşani după ce un copil de doi ani a ieșit pe geam și se plimba pe pervaz
de Claudia Popovici    |    23 Iun 2021   •   18:57

În mai puţin de cinci minute de la apelul de urgenţă, dat de un bărbat în vârstă de 34 de ani care l-a observat pe micuț plimbându-se pe pervazul ferestrei, la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Poliției Municipiului Focșani, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea şi un echipaj al pompierilor.

Tactul și calmul salvatorilor au făcut ca băiețelul să se simtă ocrotit şi în siguranţă, în pofida pericolului în care se afla. Uimirea și bucuria celui mic au fost cu atât mai mari când salvatorii ISU au ajuns lângă el cu ajutorul unei scări de fereastră din dotarea autospecialei de intervenție. Astfel, copilul a fost salvat şi adus în siguranţă la nivelul solului.

Ulterior micuţul, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, prezent la fața locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Băieţelul nu a necesitat îngrijiri fiind înapoiat mamei care, printre lacrimi, a mulțumit tuturor celor care au contribuit astăzi la o minune.

Din primele informaţii, micuțul se afla acasă cu tatăl său, mama fiind plecată la cumpărături. La un moment dat, tatăl a adormit şi cel mic s-a cățărat pe geam şi a început să se plimbe pe pervazul ferestrei. Din fericire, a fost văzut de un grup de trecători. Alarma a fost dată imediat de unul din ei care a sunat la 112.

Pompierii fac apel la cetăţeni să aibă grijă de siguranţa celor mici pentru a evita producerea unor tragedii.

Copiii mici trebuie supravegheați în permanentă. O clipă de neatenție este suficientă pentru ca aceștia să facă un lucru care ar putea să le pună viața în pericol, au transmis aceştia printr-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Focșani copil salvare fereastra bloc pompieri
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close