Antena 3 CNN Actualitate Social Posesorii de trotinete electrice vor avea nevoie de permis de conducere

Posesorii de trotinete electrice vor avea nevoie de permis de conducere

Posesorii de trotinete electrice vor avea nevoie de permis de conducere
25 Iul 2018   •   09:14

Permis de conducere pentru posesorii de trotinete electrice, dacă depășesc viteza de 25 km/h. Asta e noua dezbatere, zilele acestea, pentru cei ce aleg mijloace de transport eco, dar cu puțin ajutor (partea electrică). 

Răspunsul ar trebui să fie limpede, însă nu este posibil nici măcar la această categorie să avem o situație clară, iar vina este împărțită între producătorii trotinetelor electrice și legislația învechită din România, susține auto-bild.ro.

Practic, pentru o trotinetă electrică cu o viteză maximă limitată electronic sau mecanic la 25 km/h, nu ai nevoie de permis de conducere. Trotinetele electrice limitate la 25 km/h nu au nevoie nici de înmatriculare și nici de asigurare sau orice alt act.

Între timp, trotinetele electrice care pot depăși prin construcție sau în urma modificărilor viteza de 25 km/h sunt considerate mopede de legislația românească. Asta înseamnă că trotinetele electrice care pot depăși 25 km/h necesită permis de conducere categoria AM. Dacă ai un permis de conducere pentru o categorie superioară, le poți conduce fără grijă.

×
Subiecte în articol: permis de conducere
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close