Antena 3 CNN Actualitate Social Guvernul suplimentează cu 750 posturile din învăţământul preuniversitar

Guvernul suplimentează cu 750 posturile din învăţământul preuniversitar

Guvernul a aprobat, joi seară, suplimentarea cu 750 a numărului de posturi din învăţământul preuniversitar, în condiţiile în care starea de alertă impune micşorarea numărului de elevi şi creşterea numărului de clase. 

Guvernul suplimentează cu 750 posturile din învăţământul preuniversitar
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    09 Oct 2020   •   07:15

"Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 8 octombrie, suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului şcolar 2020-2021, potrivit căreia numărul de posturi necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat a fost, iniţial, suplimentat cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învăţământ preuniversitar în acest an şcolar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi", a anunţat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă. 

În total, schema de personal în sistemul de învăţământ preuniversitar în acest an şcolar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi, arată Ministerul Educaţiei.

Numărul total de posturi din învăţământul preuniversitar de stat, inclusiv în învăţământul special, în centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, a ajuns acum la  286.710.

"Reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educaţie al elevilor, în contextul în care noul an şcolar a început în condiţiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităţilor didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială, fapt care determină micşorarea efectivului de elevi la clasă şi creşterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi", mai menţionează comunicatul citat.

 

 


 

×
Subiecte în articol: invatamant
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close