Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Poveste emoționantă. Plutonierul Ionuț Butoi, erou rănit în Afganistan, a luat viața de la capăt

Poveste emoționantă. Plutonierul Ionuț Butoi, erou rănit în Afganistan, a luat viața de la capăt

Poveste emoționantă. Plutonierul Ionuț Butoi, erou rănit în Afganistan, a luat viața de la capăt
de S.T.    |    05 Apr 2017   •   23:52

Plutonierul Ionuţ Claudiu Butoi, erou rănit în Afganistan, a luat viața de la capăt. Ionuț a fost invitatul lui Mihai Gâdea, miercuri seară, la Antena 3, unde a vorbit despre cum i s-a schimbat viața după accidentul suferit.

Pe 16 iulie 2008, Ionuţ Butoi, împreună cu camarazii Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele din Câmpulung, a ajuns în Afganistan, iar pe 31 iulie, la exact trei zile după ce a împlinit 30 de ani, a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv, care a aruncat în aer maşina de luptă în care se afla. 

În timpul nefericitului eveniment, sublocotenentul Dragoş Alexandrescu a murit. Ionuţ Claudiu Butoi a fost grav rănit. Suflul deflagraţiei l-a aruncat, iar în momentul căzăturii şi-a fracturat coloana.

Ionuț a stat în comă mai multe zile. După trei ani de recuperări, soţia l-a părăsit.

În ciuda afecțiunilor medicale, Ionuț Butoi este acum un învingător. S-a căsătorit cu Georgeta Elena, este fericit și își continuă cariera militară.

×
Subiecte în articol: erou Sinteza Zilei Afganistan erou
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close