Antena 3 CNN Actualitate Social Poziția României referitoare la situația Ierusalimului, după declarațiile lui Trump

Poziția României referitoare la situația Ierusalimului, după declarațiile lui Trump

Poziția României referitoare la situația Ierusalimului, după declarațiile lui Trump
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Dec 2017   •   17:27

Ministerul Afacerilor Externe român a transmis că țara noastră va susține în continuare „soluția celor două state” în Ierusalim, în ciuda declarațiilor prin care președintele Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.

„România subliniază necesitatea rezolvării juste și de durată a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluției celor două state”, Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate, ca unică variantă viabilă și capabilă să garanteze îndeplinirea aspirațiilor părților”, a fost răspunsul MAE, potrivit libertatea.ro.

MAE mai arată că: ”Statutul orașului Ierusalim reprezintă o temă centrală în cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu și va trebui să fie stabilit în urma încheierii unui acord direct între israelieni și palestinieni (poziție susținută atât de UE și ONU, cât și de administrația americană).

Poziția României față de statutul orașului Ierusalim rămâne conformă cu cea stabilită de dreptul internațional, prin rezoluțiile CS ONU în materie, și, respectiv, cu poziția UE faţă de acest subiect”.

Donald Trump a anunțat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, cerând ca Departamentul de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv.

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close