Antena 3 CNN Actualitate Social Premieră în Justiție: Doi români au fost obligați să publice pe propriile conturi de Facebook o decizie a instanței

Premieră în Justiție: Doi români au fost obligați să publice pe propriile conturi de Facebook o decizie a instanței

Premieră în Justiție: Doi români au fost obligați să publice pe propriile conturi de Facebook o decizie a instanței
05 Ian 2018   •   09:10

Două persoane au fost obligate de instanță, printr-o decizie definitivă, să publice pe conturilor lor de Facebook hotărârea judecătorească prin care au fost puși la plata unor daune morale către doi reclamanți pe care i-au jignit, inclusiv pe rețeaua de socializare.

Potrivit clujust.ro, conflictul a pornit de la doi foșți soți care, după divorț, au început o serie de procese civile și și-au făcut reciproc plângeri penale. Femeia îl are că aliat pe un executor judecătoresc, iar fostul soț pe fratele lui. Cei doi frați au fost cei care s-au adresat Judecătoriei Târgu Mureș într-un proces de pretenții, în care au solicitat daune morale pentru expresii jignitoare adresate de pârâți, publicarea hotărârii într-un ziar local și pe conturile de Facebook ale pârâților. 

Prima instanța a admis doar în parte cererea, fără despăgubiri și publicarea pe Facebook, ci doar în ziar local. Ulterior, Tribunalul Mureș a admis apelul reclamanților, acordându-le despăgubiri și obligând pârâții și să publice hotărârea pe conturile de Facebook.

×
Subiecte în articol: romani decizie instanta Facebook
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close