Antena 3 CNN Actualitate Social Premieră în România. Optimismul se învață la "Educators", prima conferință dedicată educației socio-emoționale

Premieră în România. Optimismul se învață la "Educators", prima conferință dedicată educației socio-emoționale

Optimisul se învață și avem și o premieră în România. În data de 20 mai, are loc prima conferință internațională în domeniul educației socio – emoționale, o conferință dedicată cadrelor didactice, gratuită, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Premieră în România. Optimismul se învață la "Educators", prima conferință dedicată educației socio-emoționale
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2021   •   22:42

"EDUCATORS", așa cum se numește, este primul eveniment din România dedicat educației socio - emoționale, în procesul educațional. Conferința se adresează formatorilor și actorilor din domeniul educației și își propune să ofere un suport real în ceea ce privește un suport real în integrarea învățării socio - emoționale, în procesul educațional. 

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează, pe 20 mai, începând cu ora 18:00, prima ediție a Conferinței Internaționale "EDUCATORS".

"Inteligența emoțională este un stil de viață, iar aceasta e definiția pe care o dau ori de cât ori sunt întrebată. Este un fel de a interacționa cu oamenii, un fel de a lua decizii, mai ales atunci când ne e frică sau suntem obosiți, stresați.

Optimismul este o competență pe care noi o putem învăța. De foarte multe ori, punem emoțiile în două categorii: pozitive – negative și bune – rele. Probabil, ar trebui să ne detașăm puțin de categoriile astea și în loc să facem asta să ne întrebăm: ce învăț eu despre mine, atunci când simt frică? Cum pot să folosesc energia fricii pentru a-mi atinge obiectivele?", a declarat Larisa Sohorca, prof. Coordonator Școala FDVDR, la Antena 3.

"Atunci când nu îți gestionezi emoțiile, ai o zi mai puțin reușită la muncă, ai stat foarte mult în trafic, nimic din ceea ce face soțul sau soția sau copii nu mai este suficient de bun. (...) Practic găsim orice motiv mic pentru a stârni o discuție, pentru că simțim că cineva e responsabil de felul în care ne simțim", a explicat ea.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close