Antena 3 CNN Actualitate Social Premierul Mihai Tudose, despre accidentul cu 13 militari: Mi se pare impardonabil să nu putem face zboruri de noapte cu elicopterul

Premierul Mihai Tudose, despre accidentul cu 13 militari: Mi se pare impardonabil să nu putem face zboruri de noapte cu elicopterul

Premierul Mihai Tudose, despre accidentul cu 13 militari: Mi se pare impardonabil să nu putem face zboruri de noapte cu elicopterul
30 Iun 2017   •   00:09

Premierul Mihai Tudose şi-a exprimat joi seara nemulţumirea faţă de faptul că România nu dispune de un elicopter care să poată interveni pe timp de noapte, în contextul accidentului în care un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie, în judeţul Argeş.

Tudose a anunţat că va ridica problema vineri, în prima şedinţă de Guvern.

''Din păcate, şi va fi o problemă pe care o voi ridica mâine, în prima şedinţă de Guvern, nu înţeleg de ce după 27 ani de libertate nu putem să efectuăm un zbor de noapte, cu un elicopter, cu troliu, etc. Mi s-a spus că nu avem. (...) România nu are aşa ceva, mi se pare impardonabil pentru o ţară în 2017 să avem răspunsul acesta'', a spus Mihai Tudose, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

El a subliniat că i-a cerut ministrului Sănătăţii ''să se ocupe ca toate spitalele din zonă şi din Bucureşti unde vor fi transportaţi răniţii să aibă tot ce înseamnă necesar, începând la nevoia de sânge, până la alt tratament special'', iar ministrului Apărării să anunţe familiile celor implicaţi în accident, inclusiv să le fie asigurată asistenţă psihologică.

Un camion cu 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie joi, în jurul orei 21, în judeţul Argeş, în acest caz fiind sesizat Parchetul Militar, precizează MApN.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul şefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanţele producerii incidentului.

Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, secretarul de stat Mircea Duşa şi generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, se află în deplasare către locul accidentului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mihai tudose elicopter
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close