Antena 3 CNN Actualitate Social Premierul Tudose, luat la întrebări de o româncă din diaspora. Care a fost reacția primului ministru

Premierul Tudose, luat la întrebări de o româncă din diaspora. Care a fost reacția primului ministru

Premierul Tudose, luat la întrebări de o româncă din diaspora. Care a fost reacția primului ministru
Sursa foto: Foto: Gov.ro
13 Aug 2017   •   17:20

Premierul Mihai Tudose a primit un șir de întrebări adresate prin intermeriul unei scrisori de la Maria Palliu, o femeie care muncește în străinătate alături de soțui ei.

 "Daca eu si sotul meu dorim sa ne intoarcem in tara, putem gasi loc de munca bine platit? In Bucuresti? Eu in domeniul sanatatii si sotul meu ca jurist? Unde lucram castigam bine, dar sufletul ne este tot acasa, tot cu tara noastra in suflet traim pe aici. Imi doresc sa stiu daca chiar se fac pasi spre a se oferi locuri de munca bine platite ca sa ne putem intoarce? Multumesc pentru raspunsul dvs. Presupun ca il voi si primi. Maria si Ion Palliu.", a fost scrisoarea transmisă premierului de către femeie.

"Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună și cred că interesează pe mulți români care au ales sau au fost nevoiți să muncească în străinătate. Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă sunt tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește renumerația cadrelor. ”, spus Mihai Tudose.

Potrivit DC News, în ceea ce privește domeniul juridic, premierul a declarat că acesta este unul foarte dinamic, iar oportunitățile sunt numeroase, atât în mediul public, cât și în ce privat, iar românii bine pregătiți în domeniul juridic sunt esențiali.

”Ne dorim și facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spații de producție de la societatea-mamă din SUA în altă țară și au ales România. Vor să facă investiții colosale în țara noastră (discutăm despre investiții de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înființăm o societate mixtă și un transfer tehnologic de anvergură” a conchis premierul.

×
Subiecte în articol: reactie raspuns
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close