Antena 3 CNN Actualitate Social Preotul Calistrat a omorât în trecut un cal. Patriarhia Română, în 2003: "Este o persoană violentă"

Preotul Calistrat a omorât în trecut un cal. Patriarhia Română, în 2003: "Este o persoană violentă"

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că a bătut două femei în curtea lăcaşului de cult, este o persoană cunoscută ca violentă.

Preotul Calistrat a omorât în trecut un cal. Patriarhia Română, în 2003: "Este o persoană violentă"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2022   •   18:08

Acestea nu sunt singurele probleme de acest fel pe care le-a avut preotul. El mai este acuzat că a omorât în bătaie un cal, în urmă cu câţiva ani.

În 1999, el a fost decăzut din treaptă după ce nu a ascultat de stareții la trei mănăstiri unde a slujit și de unde a plecat mereu cu scandal. 

Într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acesta a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte, potrivit ziaruldeiasi.ro.

"Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii", se precizează în comunicatul de presă menționat.

Preotul Calistrat, acuzat că a bătut două femei: "Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?"

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, are propria variantă după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea mănăstirii.

Într-o reacţie pe care a avut la bzi.ro, părintele folosește un limbaj jignitor la adresa enoriașelor, insinuând că ar avea probleme psihice.

"Mănăstirea noastră o cunoaște atâta lume, vin oameni de peste tot, și vii tu – o măciucă de asta isterică nemăritată – să faci teatru în față la 500 de oameni?", a replicat părintele Calistrat.

În plus, preotul susţine că este nevinovat, că a fost provocat de cele două femei, că el a fost împins şi a căzut. 

În filmare, însă, se vede că în urma loviturii aplicate de preot victima a căzut la pământ.

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, apare pe o filmare unde loveşte o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași.

În clipul video, apar mai multe persoane în curtea bisericii, seara, în ceea ce pare o ceartă generalizată.

La un moment dat, în gălăgie, se observă cum părintele se apropie de o femeie din spate și o lovește cu mâna dreaptă, femeia căzând la pământ. Ulterior, părintele Calistrat se vede în clar, întorcându-se cu fața spre camera de filmat.

×
Subiecte în articol: calistrat chifan Părintele Calistrat cal
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close