Antena 3 CNN Actualitate Social Preotul care şi-a dat foc în ziua sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului și-a explicat gestul extrem

Preotul care şi-a dat foc în ziua sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului și-a explicat gestul extrem

Preotul care şi-a dat foc în ziua sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului și-a explicat gestul extrem
26 Noi 2018   •   14:24

Preotul din judeţul Constanţa care şi-a dat foc, duminică, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire, declară că mesajul său a fost ferm: ”Am spus că sunt împotriva corupţiei din Biserică şi a abuzurilor pe care unii ierarhi le fac”.


Fostul preot a declarat presei că mesajul pe care a vrut să-l transmită, prin gestul său de duminică, a fost unul împotriva abuzurilor şi corupţiei din Biserică.

„Voi atrage atenţia de fiecare dată pentru că nu pot fi de acord cu abuzurile existente şi nu mă pot dezice de adevărul din mine. Am urmărit reacţia Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt Bănescu (Vasile Bănescu – n.r.) şi mi se pare lamentabil să spui că protestul pe care l-am făcut a fost împotriva eroilor neamului. Mesajul meu a fost unul ferm. Am spus că sunt împotriva corupţiei din Biserică şi a abuzurilor pe care unii ierarhi le fac. Iar dacă în accepţiunea Patriarhiei, ierarhii aceştia sunt eroii neamului, atunci am înţeles poziţia dânşilor”, a spus Ciulei, precizând că se gândeşte şi la alte forme de protest, dar nu vrea să ia decizii pripite.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close