Antena 3 CNN Actualitate Social Prima Casă. Guvernul ar putea schimba radical acordarea de garanții

Prima Casă. Guvernul ar putea schimba radical acordarea de garanții

Prima Casă. Guvernul ar putea schimba radical acordarea de garanții
Sursa foto: Foto: captură Antena 1
de S.T.    |    25 Mai 2018   •   17:06

Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială recomandă Guvernului introducerea unor criterii sociale pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă prin programul „Prima Casă”, potrivit unui comunicat al Băncii Naţionale a României.

Consiliul general al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (din care fac parte reprezentanţi ai BNR, ai ASF şi ai Guvernului) s-a întrunit în data de 21 mai 2018, pentru a doua oară în acest an. În cadrul şedinţei au fost discutate aspecte care vizează politica macroprudenţială, precum analiza periodică de recalibrare a amortizorului anticiclic de capital (CCB), provocările potenţiale privind programul Prima Casă, menţinerea unor dezechilibre structurale cu privire la sănătatea companiilor nefinanciare, proiectul Raportului anual al CNSM pentru anul 2017 şi cadrul de ansamblu privind strategia macroprudenţială a CNSM.

Astfel, în urma dezbaterilor, a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, „Recomandarea CNSM nr. R/1/2018 referitoare la recalibrarea programului „Prima Casă”,, prin care se recomandă Guvernului să evalueze oportunitatea recalibrării programului „Prima Casă” din punct de vedere social, prin revizuirea condiţiilor de accesare a acestui program, cu menţinerea unui grad de îndatorare sustenabil”.

Totodată, CNSM recomandă Executivului să analizeze posibilităţile de îmbunătăţire a cadrului de reglementare privind sectorul companiilor nefinanciare, după consultarea cu mediul de afaceri şi cu partenerii sociali.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: prima casa program programul prima casa
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close