Antena 3 CNN Actualitate Social PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Cât costă PRIMA ZI DE ȘCOALĂ la sat şi la oraş

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Cât costă PRIMA ZI DE ȘCOALĂ la sat şi la oraş

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Cât costă PRIMA ZI DE ȘCOALĂ la sat şi la oraş
10 Sep 2018   •   08:20

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Prima zi de şcoală reprezintă, pentru părinţi şi copii deopotrivă, una dintre cele mai emoţionante zile. Aşteptat, de cele mai multe ori, cu nerăbdare de către copii, începutul unui nou an şcolar vine pentru părinţii lor cu grija suplimentară a achiziţiei rechizitelor.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. În județul Constanţa, cele mai ieftine ghiozdane şi, de regulă, cele mai slabe calitativ pleacă de la 40, 45 de lei, şi pot depăşi 350 de lei. Pentru rechizite se cheltuie cam tot atât - caiete între 80 de bani şi 10 lei, creioanele de la 1,50 lei la 5 lei, o gumă de şters de la 1 la 3 lei, ascuţitoarea 3 - 8 lei, o riglă costă de la 50 de bani la 5 lei, un stilou pleacă de la 16 lei, penarul între 10 şi 50 de lei, acuarelele 2 - 10 lei, şi tot aşa, o sumă medie finală pentru tot ce are nevoie un elev din clasele I-IV fiind de aproximativ 150 de lei.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Familiile din judeţul Iaşi cheltuiesc, înaintea începerii anului şcolar, între 200 şi 1.100 de lei. Printre achiziţiile necesare elevilor se numără uniforme, pantofi şi rechizite, iar majoritatea părinţilor se orientează către supermarketuri.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. În Târgu-Jiu, preferinţele celor mici s-au îndreptat spre eroii din desenele animate, mai ales la ghiozdane personalizate cu aceste personaje, al căror preţ ajunge şi la 200 de lei.

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. În județul Alba, majoritatea elevilor care învaţă în mediul rural vin în oraşele din împrejurimi, la începutul anului şcolar, pentru a-şi cumpăra haine şi rechizite, deoarece la magazinele din comună nu găsesc tot ce le trebuie. Pentru fiecare copil, bugetul disponibil este de 500-600 de lei şi în judeţul Alba.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: sat oras prima zi de scoala
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close