Antena 3 CNN Actualitate Social Primăria Capitalei are conturile blocate. Toate lucrările sunt puse pe pauză pentru o datorie de milioane de lei

Primăria Capitalei are conturile blocate. Toate lucrările sunt puse pe pauză pentru o datorie de milioane de lei

Bucureştiul are conturile blocate şi nu poate face investiţie nici măcar pentru un şurub. 

Primăria Capitalei are conturile blocate. Toate lucrările sunt puse pe pauză pentru o datorie de milioane de lei
Sursa foto: Hepta | Mediafax_Foto-Alexandru_Dobre
de Radu Tiliță    |    05 Mai 2022   •   12:57

Totul porneşte de la litigiul cu familia Constanda, căreia Primăria îi datorează 120 de milioane de euro, conform deciziei definitive a instanţei. 

Deşi au fost încercări repetate ca datoria să fie eşalonată, acum Primăria Capitalei este în blocaj total, pentru că nu a plătit nimic.

Această decizie duce la blocarea unor proiecte mari de investitţii, cum ar fi pasajul din zona doamna Ghica. La finalul acestui an, bucureştenii urmau să poată să circule pe acel pasaj.

Aceste lucrări oricum erau întârziate, iar cu puţin noroc, ele s-ar putea desfăşura anul viitor.

De asemenea, şi o partea din reţeaua de termoficare la care urmau să aibă loc lucrări sunt acum cu semnul întrebării. Acestea ajutau bucureştenii să nu mai aibă problemele cu alimentarea cu apă caldă şi căldură pe timp de iarnă.

Şi zona de vest a Capitalei este afectată de această situaţie a Primăriei Bucureşti, în ce priveşte lucrările la Bulevardul Prelungirea Ghencea. 

Acolo au fost reluate lucrările în acest an, dar în acest moment nu se mai pot face plăţi către investiţii, având în vedere că sunt blocate conturile Primăriei Municipiului Bucureşti.

Astfel, toate lucrările sunt puse pe pauză.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close