Antena 3 CNN Actualitate Social Primăria Capitalei: Nu se fac percheziţii la sediul nostru

Primăria Capitalei: Nu se fac percheziţii la sediul nostru

Primăria Capitalei: Nu se fac percheziţii la sediul nostru
Sursa foto: Foto: psnews.ro
de M.Z.    |    24 Sep 2015   •   11:59

Primăria Capitalei a precizat, joi, că procurorii anticorupție nu fac percheziții la sediul Municipalității, aşa cum au spus anterior surse judiciare, adăugând că sunt puse la dispoziția anchetatorilor documente referitoare la Apa Nova.

 
"În acest moment nu se efectuează percheziții la sediul Primăriei Municipiului București. Reprezentanții Municipalității au pus și pun în continuare la dispoziția organelor abilitate toate documentele referitoare la Apa Nova", se precizează într-un comunicat al Primăriei, potrivit Agerpres.
 
Procurorii DNA Ploiești ridică, joi, mai multe documente de la o serie de instituții din București, acțiunea fiind legată de un dosar de corupție în care sunt implicate persoane de la Apa Nova București, au declarat surse judiciare.
 
Potrivit surselor citate, anchetatorii urmau să ridice documente de la Apa Nova București, dar și de la Primăria sectorului 1 și Primăria Generală a Capitalei.
 
Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat, joi, că procurorii au solicitat conducerii companiei contracte comerciale din perioada 2008 — 2015.
 
"În cursul dimineții, la sediul Apa Nova București s-au prezentat doi domni procurori de la DNA — Serviciul Ploiești, solicitând o serie de documente contractuale, pe care conducerea instituției le va pune la dispoziție în toată transparența posibilă. Nu cunoaștem motivul pentru care s-au interesat de aceste documente. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 — 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai noștri", a declarat Epsică Chiru.
 
El a subliniat că reprezentanții Apa Nova nu au fost anunțați în legătură cu vreo audiere și nu se fac verificări în birouri.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.
 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei Sorin Oprescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close