Antena 3 CNN Actualitate Social Primăria Capitalei oferă vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru teste

Primăria Capitalei oferă vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru teste

Primăria Capitalei oferă vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru teste
16 Iun 2018   •   14:08

Primăria Capitalei va acorda vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru testele genetice recomandate de medici, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

La propunerea primarului general, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi proiectul de hotărâre privind ”Testarea genetică la cancerul de san în stadii incipiente”. Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

"Astfel, în perioada următoare, Municipalitatea, prin ASSMB, urmează să demareze un program de sprijin pentru 1.000 de pacienţi diagnosticaţi cu

cancer de sân, care au indicaţie medicală eliberată de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetică. Acest sprijin va consta în

decontarea unei proceduri medicale de test molecular în valoare de 17.000 lei/beneficiar, sub formă de voucher", arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Bugetul multianual al proiectului este de 17.000.000 lei pentru perioada septembrie 2018-decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiari.

Astfel, pe parcursul anului 2018 urmează să beneficieze de acest program 300 de pacienţi, urmând că în cursul anului 2019 să fie acordate alte 700 de vouchere.

Criteriile de eligibilitate sunt următoarele: cancer de san în stadii incipiente, criteriile medicale aprobate de societăţile internaţionale de Oncologie privind testarea genetică vor constitui şi criteriile de eligibilitate în cadrul proiectului, iar beneficiarii trebuie să fie cetăţeni ai municipiului Bucureşti.

Afecţiunile oncologice ocupă locul al doilea după bolile cardio-vasculare, ca şi cauza de morbiditate şi mortalitate, precizează PMB.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close