Primăria Capitalei vrea înfiinţarea Poliţiei Animalelor şi utilizarea animalelor fără stăpân în evenimente culturale sau sportive

27 Apr 2017   •   08:25
Primăria Capitalei vrea înfiinţarea Poliţiei Animalelor şi utilizarea animalelor fără stăpân în evenimente culturale sau sportive Foto: pixabay.com

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze, până la sfârşitul anului, Poliţia Animalelor. Aceasta va fi o divizie specializată în domeniul animalelor din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti, împreună cu un dispecerat municipal special.

Proiectul prevede folosirea animalelor în diverse evenimente culturale sau sportive, dar şi organizarea de târguri dedicate acestora.

„(...) Prioritară este înfiinţarea Poliţiei Animalelor la nivelul Municipiului Bucureşti. Poliţia Locală Bucureşti, conform Legii 155/2010, are în atribuţii, la articolul 6, punctul e, să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei privind animalele. Prin urmare, se va înfiinţa, până la sfârşitul anului, o divizie specializată în domeniul animalelor în cadrul Poliţiei Locale Bucureşti sub numele Poliţia Animalelor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Municipalitatea vrea ca adăposturile de animale existente să fie reamenajate şi transformate în centre de adopţii. Astfel, va exista inclusiv un spaţiu de interacţiune între animale şi cei care vor să le adopte. Animalele vor fi împărţite în trei categorii: adoptabile imediat, animale care necesită reabilitare şi animale neadoptabile.

Proiectul mai urmăreşte folosirea animalelor abandonate în activiăţi, precum socializarea cu copiii din centrele de plasament, cu persoanele vârstnice, dresarea câinilor pentru poliţia canină sau pentru transformarea lor în câini utilitari, precum şi uitilizarea animalelor în evenimente culturale sau sportive.

Citește mai mult pe news.ro.

ExitPOLL
x close