Antena 3 CNN Actualitate Social Primăria Capitalei vrea să înceapă recensământul animalelor cu stăpân. Ce amenzi riscă cei care refuză să participe

Primăria Capitalei vrea să înceapă recensământul animalelor cu stăpân. Ce amenzi riscă cei care refuză să participe

Primăria Capitalei vrea să înceapă recensământul animalelor cu stăpân. Ce amenzi riscă cei care refuză să participe
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Oct 2019   •   19:47

Proiectul privind recensământul animalelor cu proprietar/ deţinător legal de pe raza municipiului Bucureşti urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a CGMB.

Faţă de forma iniţială, supusă dezbaterii publice, care prevedea amenzi cuprinse între 200 şi 800 de lei, proiectul care urmează să fie supus votului în Consiliul General al Municipiului Bucureşti prevede amenzi de 400 - 1.000 de lei.

Astfel, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă următoarele fapte: refuzul de a da date, furnizarea de date eronate sau incomplete recenzorilor - cu amendă de la 500 la 1.000 de lei; neinformarea ASPA în termen de 15 zile de la data decesului sau înstrăinării animalului - cu amendă de la 400 la 600 de lei; neinformarea ASPA în termen de 15 zile de la data dobândirii sau fătării unui/ unor animal(e) - cu amendă de la 400 la 600 de lei.

Contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile jumătate din minimul amenzii.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se va face de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti şi din cadrul poliţiilor locale ale sectoarelor 1 - 6.

Informaţiile obţinute vor fi trecute în Registrul de evidenţă a animalelor cu proprietar/ deţinător legal de pe raza municipiului Bucureşti, bază de date ce va fi gestionată de ASPA.

Registrul va include: numele proprietarului, domiciliul, numărul de telefon, date de identificare ale animalului (specie, rasă, culoare, talie, sex, vârstă); sterilizare/ crotalie/ carnet de sănătate/ microcip/ pedigree.

Pe durata desfăşurării recensământului, proprietarii/ deţinătorii legali ai animalelor, persoane fizice sau juridice, vor avea posibilitatea declarării acestora, personal sau digital, în vederea înregistrării. Veridicitatea informaţiilor va fi verificată de către recenzori. Declararea se poate realiza personal la sediul ASPA şi în alte locaţii ce pot fi stabilite ulterior, dar şi digital prin transmiterea online a informaţiilor către ASPA.

Activitatea de recenzare va fi coordonată şi realizată de ASPA în termen de doi ani maximum de la data intrării în vigoare a hotărârii.

La finalizarea recensământului, ASPA va prezenta o informare Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind rezultatele activităţii de recenzare şi principalele concluzii, împreună cu propuneri vizând perfecţionarea activităţii în domeniu.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: primaria recensamant caini pisici animale
Parteneri
Autocar plin cu români, accident înfiorător în Slovenia
x close