Antena 3 CNN Actualitate Social Primul oraș din România cu un "frigider comunitar". Oamenii pot lua mâncare fără să plătească

Primul oraș din România cu un "frigider comunitar". Oamenii pot lua mâncare fără să plătească

Într-un oraș din România a fost înființat primul frigider comunitar. Oamenii pot veni să ia mâncare, fără să plătească. Iată singură condiție.

Primul oraș din România cu un "frigider comunitar". Oamenii pot lua mâncare fără să plătească
Sursa foto: Observatorul Prahovean
de Mia Lungu    |    03 Apr 2023   •   09:38

Câmpina este primul oraș din țara noastră în care a apărut frigiderul comunitar, aprovizionat cu de toate: de la carne, lactate și conserve, până la dulciuri.

Proiectul care dispune de finanțare europeană este implementat, deocamdată, doar în municipiul Câmpina, din 20 martie.

Cei care au nevoie de alimente trebuie să se înscrie pe o listă. Până în prezent, aceasta a adunat 350 de oameni sărmani, eligibili.

Frigiderul este alimentat zilnic de către oameni cu suflet mare, atenți la nevoile celor mai puțin norocoși, scrie Observatorul Prahovean.

Citește și: Cât a ajuns să coste un cofraj cu 30 de ouă, înainte de Paște | Scumpiri de 35%, față de anul trecut

Un bunic a venit și donat salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa

"Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval? Sau un copil ia din frigider un ou kinder și îți spună că așa ceva a văzut, până acum, doar la televizor…

Avem înscrise pe listă 350 de familii nevoiașe. Singura condiție este ca acestea să aibă un venit sub 1000 de lei pe membru de familie sau să fie fără niciun venit. Ideea de bază a proiectului este: comunitatea ajută comunitatea", a precizat Valentin Dimon, managerul proiectului Frigiderul Comunitar, pentru sursa citată.

Mai mulți operatori economici, dar și oameni simpli au venit să doneze alimente, chiar din primul moment în care au aflat de existența frigiderului comunitar.

În numai 10 zile, 25 de familii cu copii au venit să ia alimente de strictă necesitate din frigiderul comunitar. Pe lista de așteptare sunt însă 350 de persoane nevoiașe, care așteaptă ca frigiderul să se umple.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close