Antena 3 CNN Actualitate Social Primul spital social din România, construit de Părintele Damaschin. Clinica "Veronica" poartă numele unei mame care a murit pentru că nu avea asigurare medicală

Primul spital social din România, construit de Părintele Damaschin. Clinica "Veronica" poartă numele unei mame care a murit pentru că nu avea asigurare medicală

Părintele Dan Damaschin, supranumit şi "Tatăl a 10.000 de copii", a construit doar din donații primul spital social din țară. Aici, oamenii nevoiaşi vor beneficia gratuit atăt de investigații, cât şi de tratament.

Primul spital social din România, construit de Părintele Damaschin. Clinica "Veronica" poartă numele unei mame care a murit pentru că nu avea asigurare medicală
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    11 Mar 2024   •   20:00

Clinica "Veronica" poartă numele unei mame a cărei poveste Antena 3 CNN o spunea în urmă cu 3 ani. Ea l-a inspirat pe preotul din Iași să facă în așa fel încât Veronica să devină un simbol, iar moartea ei să capete un sens.

Veronica l-a inspirat pe părintele Damaschin să-i scrie continuarea. Preotul a făcut apel la oamenii care l-au ajutat să aibă grijă de cei 10.000 de copii, printre care şi cei ai Veronicăi. Dar, spune părintele, nu-i suficient să-i hrăneşti pe cei flămânzi, să-i îmbraci pe cei goi, trebuie să-i şi cauţi pe cei bolnvi. Şi atunci, lumea a început să doneze.

Lucrările au început în martie 2023. Şi, după exact un an de zile, primul spital social din ţară a fost gata! Vineri, pe 8 martie, a fost sfinţit, iar ieri a fost inaugurat.

"Avem tot ce ne trebuie aici. Avem, iată, această secție de imagistică RMN, avem CT, avem o secție de stomatologie, avem o secție de cardiologie, ginecologie, pediatrie. Avem chiar și o farmacie unde pacienții noștri vor lua gratuit medicația la plecare.

"În toți anii, am bătut toate spitalele, toate farmaciile, cerând ajutor pentru cei sărmani. Din păcate, au fost multe bătălii pierdute. Nu mai vrem să vedem copii care așteaptă brațele unei mame care să-i strângă la piept. Veronica, ne-a împins de acolo, de sus.", a spus părintele Damaschin, la Antena 3 CNN.

Aşadar, Veronica nu mai e, dar povestea ei merge mai departe.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close