Antena 3 CNN Actualitate Social Principesa Margareta sau Regina Margareta? Avocatul Casei Regale, anunț despre succesiune

Principesa Margareta sau Regina Margareta? Avocatul Casei Regale, anunț despre succesiune

Principesa Margareta sau Regina Margareta? Avocatul Casei Regale, anunț despre succesiune
de M.Z.    |    06 Dec 2017   •   11:16

REGELE MIHAI A MURIT. Imediat după decesul Regelui Mihai, au apărut multe discuții despre succesiune și titlul pe care îl va primi Principesa Margareta.

REGELE MIHAI A MURIT. ”Statutul Casei Regale este privat și exprimă voința șefului Casei Regale cu privire la o eventuală succesiune, în cazul în care România ar reveni la monarhie. Este mai degrabă o dorință a șefului Casei Regale, în situația în care se va întâmpla așa ceva. Câtă vreme România este o republică, nimeni nu poate spune că ar fi rege sau regina României”, a explicat avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, miercuri, la Antena 3.

REGELE MIHAI A MURIT. Întrebat dacă, în concluzie, putem vorbi de Alteța sa Regală Principesa Margareta sau de Regina Margareta, avocatul a spus:

REGELE MIHAI A MURIT. ”Alteța sa Principesa Margareta este custodele coroanei, este șefa Casei Regale a României și cred că ne putem opri aici cu apelativele”, a completat avocatul Casei Regale.

În acest timp, potrivit statutului Casei Regale, ”imediat după decesul Şefului Casei Regale a României, fără vreo proclamaţie ulterioară, moştenitorul evident sau moştenitorul prezumtiv, în funcţie de cine va fi în viaţă şi primul în linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipă titlul şi apelativul de Rege sau Regină, indiferent de poziţia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare şi indiferent dacă, mai târziu, va alege sau nu să nu folosească un asemenea titlu sau apelativ”.

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I al României a murit marți, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close