Antena 3 CNN Actualitate Social Ultimele zile ale Prinţului Philip şi cum a adaptat regina Elisabeta a Marii Britanii programul tuturor pentru el

Ultimele zile ale Prinţului Philip şi cum a adaptat regina Elisabeta a Marii Britanii programul tuturor pentru el

După mai bine de șapte decenii din viața lor împletite atât în ​​dragoste, cât și în datorie, regina Elisabeta a Marii Britanii are o singură mângăiere, că i-a putut fi alături Prinţului Philip până la sfărşit.

Ultimele zile ale Prinţului Philip şi cum a adaptat regina Elisabeta a Marii Britanii programul tuturor pentru el
Sursa foto: Hetpta
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   12:46

Potrivit apropiaților casei regale, prezența fizică a Prinţului Philip a fost pentru regină liniştitoare, în urma atâtor drame de familie. Şi dacă sănătatea nu reușea să semnaleze că viața lui se apropia de sfârșit, cei doi au fost în continuare capabili să se bucure de timp unul cu celălalt, așa cum au făcut-o dintotdeauna.

Ultimele zile ale Printului Philip şi cum a adaptat regina programul tuturor pentru el

Chiar dacă Prinţul Philip nu mai era bărbatul de acțiune care își consacrase întreaga viaţă pentru a o sprijini, regina şi-a petrecut ultimii ani îndocându-i tot suportul şi forța.

Orarele interne, cum ar fi orele de masă, au fost reprogramare pentru a-l găzdui atunci când s-a simțit că este suficient de puternic pentru a se alătura la masă. În ultimele săptămâni, el dormea ​​adesea o mare parte a zilei, dar au existat momente de mare luciditate și de bucurie împreună.

Un astfel de moment a venit când și-a scăpat ochelarii de lectură. Un valet, care a văzut toată scena i-a sărit în ajutor, dar prinţul a refuzat.

- Nu contează, spuse ducele, ridicând brațul. 'O să o fac.' Și așa a făcut, aplecându-se până la podea.

Cu altă ocazie, regina a auzit că soțul ei de 73 de ani refuză să-şi folosească aparatul auditiv.

„Înseamnă că trebuie să vorbim mai tare”, a spus ea.

A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

În ultimele zile a stat mai mult în camera sa, dar a fost împăcat şi liniștit. Când voia să iasă purta o cămașă și un pulover, pantaloni şi pantofi lustruiți.  În zilele călduroase, cerea ca scaunul să fie scos afară și să stea la soare cu o pătură peste picioare. Ocazional, permitea să fie plimbat cu scaunul cu rotile, dar personalul se ferea să-i sugereze asta.

„Când a apărut pentru prima oară în camerele private, a strigat:  „ Scoateți acel lucru (n.r scaunul cu rotile) odios!”, își amintește un asistent care spune despre duce că refuza să arate semne de fragilitate.

×
Subiecte în articol: Prințului Philip
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close