Antena 3 CNN Actualitate Social Producția de bere, în pericol din cauza schimbărilor climatice. Gustul și calitatea, puternic afectate de secetă

Producția de bere, în pericol din cauza schimbărilor climatice. Gustul și calitatea, puternic afectate de secetă

Potrivit cercetătorilor, schimbările climatice ar putea face ca berea să-și schimbe considerabil gustul în viitor, însă prețul va fi tot mai mare.

Producția de bere, în pericol din cauza schimbărilor climatice. Gustul și calitatea, puternic afectate de secetă
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2023   •   11:00

În anii următori, ca urmare a schimbărilor climatice, calitatea hameiului, una dintre componentele principale în producția de bere, ar putea fi considerabil afectată.

Potrivit oamenilor de știință, semnele declinului industriei pot fi observate deja, iar dacă situația climei nu va fi îndreptată, până în 2050, randamentul hameiului va scădea cu 12-35% pe teritoriile principalelor regiuni ale Europei.

"Studiul indică o scădere indusă de climă a calității și cantității de hamei aromat tradițional din Europa și solicită măsuri urgente pentru a stabiliza rețelele pieței internaționale”, au spus oamenii de știință.

În acest caz, berarii din Marea Britanie, Slovenia, Portugalia și Spania vor fi cei mai afectați, susțin oamenii de știință.

Citește și: România ar putea produce un nou tip de asfalt revoluționar care va crește rezistența șoselelor

Totodată, fermierii vor fi nevoiți să se adapteze la astfel de schimbări și să se gândească cum să-și protejeze culturile de secetă și distrugere.

"Întrucât secetele agricole sunt prognozate la nivel înalt în sudul Europei și mediu în Europa Centrală, este necesară extinderea suprafeței de cultivare a hameiului aromat cu 20%, față de suprafața de producție actuală, pentru a compensa viitorul declin” arată un studiu publicat în revista Nature Communications, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: bere schimbari climatice seceta
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close