Antena 3 CNN Actualitate Social PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în această vară

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în această vară

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în această vară
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
31 Mai 2018   •   07:27

PROGNOZĂ METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis PROGNOZA METEO pentru următoarele trei luni, iunie, iulie şi august.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM)au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, iunie, iulie şi august, previziunile fiins sumbre: ne aşteaptă o vară secetoasă, caniculară şi cu furtuni. "Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoare, semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării. De asemenea, estimările ne indică faptul că precipitaţiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torenţiale, cantităţi de apă ridicate într-un interval foarte scurt", a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, într-o intervenţie televizată la România TV. Deficit de precipitaţii în iunie Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice şi centrale şi mai ridicate în restul teritoriului. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării. Foarte cald în iulie Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice şi vestice. Cantităţile totale lunare de precipitaţii se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunţat fiind de aşteptat în sud-est şi sud. Nu plouă nici în agust Temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.

Citeste mai mult: adev.ro/p9kr69

PROGNOZĂ METEO. Nu vor lipsi canicula, seceta și furtunile de vară. "Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoare, semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării. De asemenea, estimările ne indică faptul că precipitaţiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torenţiale, cantităţi de apă ridicate într-un interval foarte scurt", a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, într-o intervenţie televizată la România TV.

PROGNOZĂ METEO. În iunie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice şi centrale şi mai ridicate în restul teritoriului. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării.

PROGNOZĂ METEO. În iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice şi vestice. Cantităţile totale lunare de precipitaţii se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunţat fiind de aşteptat în sud-est şi sud.

PROGNOZĂ METEO. În august, temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo cum va fi vremea ANM
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close