Antena 3 CNN Actualitate Social Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii. Sâmbătă, temperaturi de până la 20 de grade, duminică vin ninsorile

Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii. Sâmbătă, temperaturi de până la 20 de grade, duminică vin ninsorile

Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii. Sâmbătă, temperaturi de până la 20 de grade, duminică vin ninsorile
16 Mar 2018   •   11:41

Un val de aer polar loveşte România în acest sfârșit de săptămână. După temperaturi de 20 de grade, vremea se schimbă radical. 

VINERI
În cea mai mare parte a ţãrii vremea va fi caldã pentru a doua decadã a lunii martie. Cerul va prezenta înnorãri temporare şi va ploua pe arii relativ extinse în jumãtatea de vest a teritoriului, precum şi la munte şi izolat în rest. Vântul se va intensifica temporar la munte, unde pe creste viteza la rafalã va depãşi 70...80 km/h, dar la cote mai reduse şi pentru scurtã duratã şi în regiunile vestice, centrale şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade.

SÂMBĂTĂ
Răcire accentuată în nord-estul ţării, în timp ce în rest valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 2...4 grade în nordul Moldovei până în jurul a 22 de grade în sudul Dobrogei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 8 grade. În aceste zone, îndeosebi spre seară şi noaptea cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 35 l/mp. 

DUMINICĂ
Se va răci accentuat, astfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 11 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei, iar cele minime în general între -8 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în jumătatea estică a teritoriului şi pe arii mai restrânse, la începutul intervalului şi în rest. În Moldova vor predomina ninsorile, în Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi.

×
Subiecte în articol: weekend
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close