Antena 3 CNN Actualitate Social Prognoză meteo. Ploi torențiale și fenomene extreme în mai multe zone ale țării

Prognoză meteo. Ploi torențiale și fenomene extreme în mai multe zone ale țării

Prognoză meteo. Ploi torențiale și fenomene extreme în mai multe zone ale țării
17 Iun 2018   •   08:23

Duminică vremea va fi instabilă, cu averse destul de consistente. Instabilitatea persistă, vor fi tunete, fulgere, vânt cu răbufniri frecvente şi va ploua mai ales în nord-est, la deal şi la munte.

Vor fi cantităţi importante de apă: 25 de litri pe metru pătrat, însă la munte şi în Moldova chiar 40...50 l/mp. În rest, ploile sosesc târziu după prânz, iar maximele ajung la normal, între 20 şi 30 de grade.

Avertizările meteorologilor se ţin lanţ: avem cod portocaliu de ploi abundente pentru nordul Moldovei, cod galben pentru zonele de deal, de munte şi pentru restul Moldovei, şi o informare meteo de averse torenţiale până luni dimineaţa.

Aversele vin în mai multe reprize, iar prin Moldova, la deal şi la munte aşteptam ploi torenţiale şi risc mare de inundaţii.

în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, instabillitatea rămâne accentuată şi avem cod portocaliu de ploi torenţiale până diseară la ora 21. Cantităţile de apă ajung la 70 l/mp. Este pericol mare de inundaţii în zonă.

Vremea în Capitală

În Bucureşti, duminică se anununta vreme amestecată, soare cu nori şi ploi după prânz. Maxima va fi de 27 de grade, o valoare normală.

Vremea la munte

Şi la munte vine avem o zi extrem de instabilă, cu ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor fi destul de mari: local 30, dar punctual chiar şi 60 de litri pe metru pătrat. Prin staţiuni, temperaturile rămân sub 20 de grade.

Vremea pe litoral

Şi la mare sunt aşteptate ceva schimbări în zilele care urmează. Duminică, atmosfera devine tot mai instabilă, apare şi soarele printre nori şi probabil că o să plouă în câteva reprize. Temperaturile ajung la 27 de grade, iar apa mării poate avea şi 24 de grade în nord. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo meteorologi vreme ploi furtuna
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close