Antena 3 Actualitate Social Programul ”Rabla”, disponibil din 18 mai. La ce sumă a ajuns subvenția

Programul ”Rabla”, disponibil din 18 mai. La ce sumă a ajuns subvenția

11 Mai 2017   •   16:42
Programul ”Rabla”, disponibil din 18 mai. La ce sumă a ajuns subvenția
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Programele "Rabla Clasic” şi "Rabla Plus” vor fi disponibile din 18 mai, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele jurdice, cu o lună mai devreme decât în 2016, a anunţat, joi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Ambele programe de stimulare a înnoirii parcului auto naţional pot fi cumulate, astfel încât o persoană poate beneficia atât de voucherul acordat pentru achiziţia unui autovehicul sută la sută electric sau hibrid, cât şi de prima de casare acordată prin "Rabla Clasic" dacă se casează şi radiază un autoturism mai vechi de opt ani.

"Am promis că atât "Rabla Clasic", program aflat la a 13-a ediţie, cât şi "Rabla Plus" vor avea proceduri rapide.Românii persoane fizice şi juridice pot accesa cele două programe începând de săptămâna viitoare. Ne-am fi dorit să lansăm programele într-un adevărat salon auto, însă astăzi am organizat în faţa Ministerului Mediului un mini salon auto, ce poate fi admirat de toată lumea. Toţi românii vor să trăiască într-un mediu curat, nepoluant şi în care emisiile de CO2 să fie zero", a subliniat Gavrilescu. 

Potrivit ministrului Mediului, subvenţia acordată în cadrul programului "Rabla Plus" pentru maşinile sută la sută electrice este de 10.000 de euro. 

"Noutatea în acest program este că persoanele care vor să acceseze finanţare prin "Rabla Plus" şi au acasă o maşină mai veche de 8 ani nu trebuie neapărat să o caseze. Ei pot merge direct la dealer şi să solicite subvenţia de 10.000 de euro. În schimb, cetăţenii care au acasă o maşină mai veche de 8 ani şi vor să o caseze, pot adăuga la cei 10.000 de euro, încă 6.500 de lei obţinuţi din casare", a explicat ministrul Mediului. Oficialul a precizat, totodată, că în cazul achiziţiei de maşini ecologice hibrid plug-in se va acorda în acest an o subvenţie de 4.500 de euro. La această sumă se poate adăuga încă 6.500 de lei în cazul în care beneficiarul doreşte să îşi caseze maşina mai veche de 8 ani", a adăugat ministrul Mediului. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close