Antena 3 CNN Actualitate Social Proiect inedit: Primăria Capitalei ar putea să ofere bani copiilor care au nevoie de aparat dentar

Proiect inedit: Primăria Capitalei ar putea să ofere bani copiilor care au nevoie de aparat dentar

Proiect inedit: Primăria Capitalei ar putea să ofere bani copiilor care au nevoie de aparat dentar
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Iun 2018   •   15:00

Primăria Capitalei vrea să aloce bani pentru cumpărarea de aparate ortodontice pentru copii, de proiect urmând să beneficieze elevii de până la 16 ani din şcolile din municipiul Bucureşti.

Suma alocată de autorităţile locale în cadul proiect ar urma să fie de 750 de lei pentru fiecare aparat ortodontic, arată un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Bugetul alocat proiectului este de aproape 200.000 de euro, respectiv 925.500 de lei. Proiectul va fi implementat în perioada 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2018 şi a fost inclus pe ordinea de zi a CGMB după ce a fost propus în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti!”.

Documentele anexate proiectului CGMB arată că un studiu naţional realizat în anul 2013, care a inclus 6.786 de elevi din şapte oraşe din România, inclusiv Bucureştiul, arată că la copiii cu vârste între 6 şi 11 ani peste 75% dintre dinţii temporari şi 39% dintre dinţii definitivi sunt afectaţi de carii, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei copii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close