Antena 3 CNN Actualitate Social Proprietarii unui bloc de pe Calea Victoriei se plâng că trebuie să plătească 1 milion de euro pentru renovarea faţadei

Proprietarii unui bloc de pe Calea Victoriei se plâng că trebuie să plătească 1 milion de euro pentru renovarea faţadei

Un milion de euro. Atât trebuie să plătească proprietarii unui bloc de pe Calea Victoriei pentru renovarea faţadei. Oamenii se plâng că nu au fost anunţati de costurile lucrării.

Proprietarii unui bloc de pe Calea Victoriei se plâng că trebuie să plătească 1 milion de euro pentru renovarea faţadei
Sursa foto: Antena 3
de Mara Maer    |    31 Mar 2022   •   14:29

Clădirea este în continuare într-o stare deplorabilă, iar structura de rezistenţă nu a fost verificată de zeci de ani. Primăria Capitalei susţine că se vor relua lucrările de consolidare după 1 aprilie. Până atunci, oamenii sunt buni de plată.

Zilele trecute, oamenii s-au trezit cu o somație prin care au fost anunțati că trebuie să plateasca un milion de euro.

"Am fost citată anul acesta, în primăvară cu suma de 20 mii de euro, costuri aferente acestei faţade", spune unul dintre proprietarii care locuiesc în bloc.

Partea exterioară a fost renovată, s-au mai schimbat câteva elemente decorative. Dacă intram în interiorul blocului, lucrurile stau diferit, acoperişul este ruginit, cade tencuiala, iar structura de rezistenţă nu a fost verificată

"Clădirea este renovată de pe vremea lui Ceauşescu. În centrul Bucureştiului, Calea Victoriei, suntem mai rău decât în epoca de piatră. Aici în urma mea, venind de afară, a căzut o caramidă de acolo să imi vina in cap", spune un alt locatar.

Lângă blocul aceasta se află o altă clădire care ar fi trebuit sa finalizeze lucrările de consolidare, însă în semn de protest, lucratorii au lăsat în urmă imagini şi mesaje prin care să îşi argumenteze revolta.

"Povestea se repetă, clădirea din spatele meu avea bulină roşie, aşa că au început procesele de consolidare, diferenţa în acest caz este că locatarii au fost mutaţi într-o altă cladire. Dupa cum puteti observa, în acest moment lucrările nu sunt terminate, lucratorii nu au fost plătiţi şi au abandonat totul", transmite Mara Maer, reporter Antena 3.

Primăria Municipiului București sustine că prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va aplica, de la 1 aprilie, prin PNRR, banii pentru consolidarea mai multor cladiri rezidențiale și publice.

Până atunci, oamenii sunt buni de plată.

×
Subiecte în articol: proprietari calea victoriei bloc renovare
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close