Antena 3 CNN Actualitate Social Protest cu portocale în faţa Palatului Cotroceni. Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, printre protestatari: „Ieșim până când abuzurile din România vor înceta”

Protest cu portocale în faţa Palatului Cotroceni. Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, printre protestatari: „Ieșim până când abuzurile din România vor înceta”

Protest cu portocale în faţa Palatului Cotroceni. Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, printre protestatari: „Ieșim până când abuzurile din România vor înceta”
21 Feb 2018   •   18:15

Este protest cu portocale în faţa Palatului Cotroceni, împotriva corupției din Justiție. Zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că președintele Klaus Iohannis ar fi „avocatul” șefei DNA.

O protestatară spune că a ieșit în stradă cu o portocală care arată situația din Justiție. „Este o portocală puțin mai deosebită. Arată felul în care se prezintă DNA. Problema este mult mai complicată, doamna Kovesi este compromisă. Magistrații să spună adevărul din Parchetele lor. Am încredere în domnul Tudorel Toader”.

„Am ieșit pentru Justiție, nu pentru corupție. Tot DNA-ul este corupt. Așteptăm de la ministrul Justiției să vedem revocarea”, spune o altă femeie.

„Mă aflu pentru că s-au spus prea multe minciuni. Ne mint în față”, este motivul pentru care a ieșit în stradă o protestatară. 

Și luptătorul Daniel Ghiță a ieșit la protest și spune că este victima abuzurilor din Justiție. „Sunt o victimă a abuzurilor, am foarte multe dosare care nu s-au finalizat. Nu am reușit să mai lupt în competițiile internaționale, pentru că a trebuit să vin aici. Sunt în derulare de ani de zile dosarele. 

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir protestează, de asemenea, și spune că „Din ce în ce mai multă lume iese. Ieșim până când abuzurile din România vor înceta. Abuzurile ne vor ataca pe toți. Cred că lumea a început să se sature de lucrurile acestea. Aceste instituții stiu doar spă aresteze”.

Și Liviu Pleșoianu a mers la protest și spune că are încredere în decizia pe care o va lua, joi, ministrul Justiției, iar președintele ar trebui să semneze revocarea șefei DNA. „Mai venitm. O să vină tot mai mult lume. Noi toți de aici suntem România, noi am venit aici pentru a da un mesaj „așa nu se mai poate”. Mă astept ca milioanele de români să înțeleagă că acest domn trebuie să iasă și să semneze revocarea lui Kovesi”.

Mai mult, la protest au ieșit și provocatori precum Mălin Bot și Sandi Matei, bărbatul care a bătut un bătrân, în Piața Victoriei. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta, joi, în Parlament raportul de activitate privind DNA, DIICOT şi Ministerului Public.

 

×

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close