Antena 3 CNN Actualitate Social Proteste în Bucureşti şi în ţară. Câteva mii de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei

Proteste în Bucureşti şi în ţară. Câteva mii de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei

Proteste în Bucureşti şi în ţară. Câteva mii de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei
12 Mai 2018   •   22:08

Update: Sute de persoane au ieşit în stradă, sâmbătă seara, în marile oraşe din ţară pentru a protesta faţă de modificarea legilor justiţiei şi împotriva coaliţiei de guvernare.

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat la protestul "Vrem Europa, nu dictatură!", din Piaţa Victoriei.

Știrea inițială

Mai multe persoane au venit, sâmbătă, cu țevi și cărămizi, în fața Guvernului, pentru a împrejmui steagul Uniunii Europene, care a fost desenat pe asfalt, în fața Palatului Victoria. 

Acest lucru se întâmplă în contextul în care a fost anunțată o manifestație în Piața Victoriei din București, pentru a protesta împotriva Guvernului, a modificărilor aduse Codului penal și Codului fiscal. Manifestația a fost anunțată pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide. 

„Câteva persoane care și-au făcut prezența în Piața Victoriei au adus cu ei niște obiecte pe care noi le considerăm periculoase, niște obiecte din beton și niște obiecte metalice cu care intenționau să împrejmuiască un anumit perimetru. Ținând cont că s-a anunțat o manifestație publică, decizia noastră a fost de a înlătura acele obiecte periculoase care putea produce rănirea persoanelor. Intenționau ca persoanele care vor veni în Piața Victoriei să nu calce în acel perimetru unde este desenat un drapel al UE. Au înțeles că acele obiecte reprezintă un pericol și colegii mei au îndepărtat acele obiecte”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

×
Subiecte în articol: Piata Victoriei protest
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close