Antena 3 CNN Actualitate Social Protest în Piața Victoriei! Fermierii și-au strigat nemulțumirea sub geamurile Guvernului

Protest în Piața Victoriei! Fermierii și-au strigat nemulțumirea sub geamurile Guvernului

Producătorii autohtoni de legume protestează, în Piața Victoriei pentru ”deblocarea și ieșirea din această situație critică și fără precedent în care se află țăranul și țăranca din România, ferma de familie și gospodăria țărănească”.

Protest cu legume in pia?a Victoriei. Fermieri romani in faliment
de Viorel Aydan Cioroi    |    12 Aug 2021   •   12:11

Reprezentanții Uniunii Salvăm Țăranul Român acuză lipsa de viziune și de programe pentru micii fermieri, care sunt în pragul falimentului.

”Importurile masive de produse agroalimentare în special legume și fructe au sufocat producția internă. Lipsa de viziune și de programe pentru Micul fermier, nestimularea în mod real a asocierii în vederea integrării producției interne în lanțul scurt de aprovizionare a dus Ferma de Familie în pragul falimentului.

Siguranța alimentară a consumatorului Român este expusă și pusă în pericol. Țărani, intelectuali, muncitori, antreprenori în agri-business, consumatori, funcționari, dascăli, autorități, și cetățeni de bună credință ai acestei țări vă rugăm să alăturați și susțineți evenimentul nostru. Salvați Satul Românesc de la Faliment”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Organizatorii protestului vor aduce lădițe cu roșii, ardei și vinete pe care le vor expune în Piața Victoriei, militând pentru ”ieșirea din această situație critică și fără precedent în care se află țăranul român”.

De asemenea, protestatarii cer salvarea tradițiilor și obiceiurilor românești, din vatra strămoșească. 

”Salvați Tradițiile obiceiurile și vatra Strămoșească ! Salvați Părinții, Bunicii, Copiii și nepoții Satului Românesc. Uniți suntem mai puternici ! Uniți Putem Învinge ! Noi pentru Noi Salvăm Țăranul Român”, se arată în comunicatul organizatorilor

Dragoș Frumosu: ”Oamenii ăștia au investit și pierd în continuare”

Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, acuză Guvernul că de iresponsabilitate și spune  că autoritățile nu sunt în stare să dialogheze, după ce mai bine de o un an și jumătate strigătele fermierilor români au fost ignorate de Guvern. 

”Chiar dacă Ministrul Agriculturii nu ar fi luat nicio măsură, era obligat să cheme reprezentanții acestor fermieri, să stea de vorbă cu ei, să le cunoască problemele cu adevărat și să ia măsuri în consecință”, a spus Dragoș Frumosu pentru Antena 3.

De asemenea, președintele FNSIA acuză că fermierii ar fi fost mințiți timp de un an și jumătate, cu diverse compensații pe care defapt nu le-ar fi primit și cu o serie de măsuri care nu am mai fost luate.

”Oamenii ăștia au investit și pierd în continuare. Faptul că vremea nu a ținut cu noi, faptul că suntem la mila lui Dumnezeu de foarte mulți ani de zile, faptul că nu avem un sistem de irigații, faptul că importăm foarte multă materie primă, faptul că România primește subvenții mai mici decât în alte state europene, sunt probleme pe care politicienii noștri ar fi trebuit să le asculte și să le înțeleagă, după care să vină cu măsuri”, a mai adăugat Dragoș Frumosu.

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close