Antena 3 CNN Actualitate Social Protest spontan la un mare spital din România. Angajații cer medicamente

Protest spontan la un mare spital din România. Angajații cer medicamente

Protest spontan la un mare spital din România. Angajații cer medicamente
Sursa foto: sursă foto: editie.ro
07 Noi 2019   •   11:08

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova au protestat, joi dimineaţa, în faţa sediului unităţii medicale, în semn de nemulţumire faţă de neacordarea voucherelor de vacanţă.

Directorul SCJU Craiova, Eugen Georgescu, a declarat, pentru AGERPRES, că unitatea medicală nu a avut fonduri până în acest moment pentru vouchere de vacanţă întrucât a decis să rezolve o serie de probleme care tergiversau de ani de zile şi care afectau viaţa pacienţilor, una dintre acestea fiind cea a computerelor tomograf, care erau tot timpul defecte şi pentru care conducerea instituţiei a găsit soluţii.

„Se pare că este un protest spontan. Încă nu a venit nimeni să-şi exprime nemulţumirea, dar bănuiesc că angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-au acordat voucherele de vacanţă, din cauza cheltuielilor neprevăzute care au apărut pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale pentru pacienţi. Erau probleme nerezolvate de ani de zile, despre care am vorbit la bilanţul pe care l-am prezentat de la preluarea mandatului şi echipa managerială a decis să pună capăt situaţiei 'că merge şi aşa'. Ştim că una dintre acestea era cea a tomografelor, care aproape tot timpul erau nefuncţionale. În afară de această problemă, au fost făcute multe alte achiziţii, toate în folosul pacienţilor”, a precizat Eugen Georgescu.

El a adăugat că SCJU Craiova are nevoie de 3,7 milioane de lei pentru acordarea voucherelor de vacanţă, subliniind însă că nu poate prezenta un termen până la care va fi soluţionată această problemă.

×
Subiecte în articol: protest spital Dolj medicamente
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close