Antena 3 CNN Actualitate Social Proteste în mai multe oraşe din ţară. Oamenii au cerut demisia ministrului Justiției

Proteste în mai multe oraşe din ţară. Oamenii au cerut demisia ministrului Justiției

Proteste în mai multe oraşe din ţară. Oamenii au cerut demisia ministrului Justiției
05 Noi 2017   •   23:15

Update: Protestul de la Cluj s-a încheiat. În jur de 5000 de persoane au mărșăluit prin oraș. Oamenii au cerut demisia ministrului Justiției. Oamenii nu sunt de acord cu modificările legilor justiției.

Update: La Galați, un protestatar era să fie călcat de o mașină. Din fericire, acesta a reușit să se salveze în ultimul moment. Acum, la Galați sunt în jur de 1000 de persoane. Se manifestează pașnic. Manifestările sunt legate de legile justiției și protecția DNA-ului.

Update: La Constanța, 400 de oameni au ieșit în stradă. Oamenii spun că vor justiție nu corupție. Merg pe bulevardele principale și se vor opri la sediul PSD.

Update: Peste 2.000 de oameni manifestează în centrul municipiului Sibiu împotriva PSD într-un miting neautorizat, potrivit autorităţilor. Peste 300 de persoane protestează şi în Ploieşti împotriva modificării Legilor Justiţiei. Manifestanţii s-au strâns în centrul oraşului, în zona Palatului Administrativ, unde au scandat împotriva Guvernului şi a liderilor social-democraţi, iar la un moment dat au plecat în marş către sediile PSD şi ALDE, aflate în apropiere, unde au scandat "PSD, ciuma roşie!" şi "Hoţii, hoţii!". La Iaşi, peste 500 de persoane au venit în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva guvernanţilor, numărul manifestanţilor fiind în creştere, anunță Agerpres.

Update: La Galați au fost incidente, ele s-au aplanat, după ce jandarmii au intervenit. 800-1000 de protestatari au ținut să blocheze două bulevarde.

Update: 2000 de persoane s-au strâns și în Piața Victoriei din Timișoara. Oamenii sunt nemulțumiți de corupție și spun că vor sta în stradă până la ora 22.00.

Update: 5000 de oameni au ieșit în Cluj și cer demisia ministrului Justiției, în timp ce la Galați au existat și câteva incidente.

Știre inițială: Mii de oameni protestează duminică seara în mai multe oraşe din ţară. La Cluj, precum şi în Sibiu sunt peste o mie de persoane în stradă.

Câteva sute de persoane s-au adunat şi în Braşov, peste o sută de persoane protestează şi la Arad.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară: Suceava, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Târgu Mureş, Iaş, Constanţa, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov, Rădăuţi, Focşani, Târgu Ocna, scrie News.ro.

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris.

×
Subiecte în articol: Sibiu Cluj
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close