Antena 3 Actualitate Social Protestele de la Palatul Parlamentului s-au încheiat fără incidente

Protestele de la Palatul Parlamentului s-au încheiat fără incidente

11 Dec 2017   •   22:37
Protestele de la Palatul Parlamentului s-au încheiat fără incidente

Update: Protestul desfăşurat, luni seara, în faţa Palatului Parlamentului, faţă de modificarea legilor justiţiei s-a încheiat fără incidente, în zonă mai rămânând după ora 21:30 numai câteva zeci de protestatari, în timp ce în unele oraşe din ţară cum ar fi Sibiu sau Cluj au fost pichetate sediile PSD. 

 

Știrea inițială: Luni seară, în fața Palatului Parlamentului sunt în jur de 100 de persoane care protestează împotriva deciziei majorității PSD-ALDE, în ceea ce privește modificările la legile Justiției. 

Protestul are loc după ce Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Statutului magistraţilor şi modificarea legii ANI, pe fondul nemulţumirilor exprimate de opoziţie.

Camera Deputaţilor a adoptat luni cu 179 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor într-o şedinţă de vot final convocată ad-hoc. De asemenea, a fost adoptată, cu 167 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept.

Deputaţii PNL şi USR au încercat să amâne votul pe legea 303/2004 privind statutul magistraţilor şi pe modificarea legii ANI abordând strategia dreptului la replică: un deputat care vorbea de la tribună invoca numele altui deputat prezent, care la rândul lui, potrivit regulamentului, avea dreptul să îi dea replica celui care i-a rostit numele.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close