Antena 3 CNN Actualitate Social Două fetiţe au murit din cauza unei provocări pe TikTok, în Italia

Două fetiţe au murit din cauza unei provocări pe TikTok, în Italia

Provocarea "jocul cu eşarfa" de pe TikTok a făcut o nouă victimă în Italia. O fetiţă de 12 ani a fost găsită fără suflare în baie, cu cordonul de la un halat în jurul gâtului. Rudele fetei sunt şocate şi spun că aceasta le-a spus zilele trecute că are planuri mari pentru viitor.

Două fetiţe au murit din cauza unei provocări pe TikTok, în Italia
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    15 Mar 2021   •   16:43

"Jocul cu eşarfa” sau “blackout challenge” este o provocare de pe TikTok în care copiii își ţin respirația până când leșină pentru a experimenta senzații puternice. Aceste jocuri provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele fatale.

Tragedia a avut loc duminică, 14 martie în Borgofranco di Ivrea, Italia. Copila, în vârstă de 12 ani, a fost găsită moartă în baie cu cordonul de la un halat înfăşurat în jurul gâtului.

"Este vina rețelei sociale TikTok pe care o folosesc copiii. Era o copilă fără probleme, chiar ieri vorbisem cu ea despre ce voia să studieze pe viitor, la liceu", a declarat unchiul fetei pentru presa locală.

Şi anchetatorii iau în calcul această ipoteză, mai ales că în luna ianuarie a acestui an o altă fetiţă de numai 10 ani a murit în acelaşi mod. 

Un alt joc periculos promovat pe TikTok a fost semnalat în Rivoli. Un grup de tineri pe Corso Francia au acceptat o provocare ce presupune să te arunci în "joacă" în faţa maşinilor. 

În luna ianuarie Antonella, o fetiţă de 10 ani a murit sufocată, în urma "jocului cu eşarfa"

Antonella a fost descoperită în stare de inconştienţă de sora ei de cinci ani, în baia familiei. Tot ea i-a anunţat şi pe părinţi care au sunat imediat la salvare. Din păcate, copila a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Sora mijlocie, în vârstă de nouă ani a explicat cum s-a întâmplat totul

 „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

"Nu am știut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a declarat tatăl fetiței, notează today24.news

Familia a decis să doneze organele Antonelei pentru ca alţi copii să poată trăi datorită ei

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Anchetatorii au confiscat telefonul fetei şi urmează a se stabili cine a lansat provocarea, dacă cineva a invitat-o să facă asta sau daca ea a realizat videoclipul pentru prietenii din reţea.

Moartea Antonelei a provocat reacții puternice în Italia și solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale

Agenția italiană pentru protecția datelor a intentat un proces împotriva TikTok în decembrie, acuzând o "lipsă de atenție la protecția minorilor” și criticând ușurința cu care copiii foarte mici se pot înscrie la aplicația video.

TikTok, care a devenit global în 2018, și-a construit succesul rapid pe parodiile, mesajele și spectacolele sale scurte de dans sau comedie stabilite împotriva muzicii populare - împreună cu un algoritm care determină ce conținut este cel mai probabil să intereseze fiecare utilizator.

"Rețelele sociale nu pot deveni o junglă în care este permis orice”, a declarat Licia Ronzulli, președintele Comisiei parlamentare italiene pentru protecția copilului, notează france24.com.

În urma tragediei, platforma TikTok a emis un comunicat de presă

"Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în documentul pus la dispoziție de rețeaua socială.

×
Subiecte în articol: Italia provocare fetite
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close