Antena 3 CNN Actualitate Social PSD demarează campania „Jos Facturile!”. Se strâng semnături pentru plafonarea prețurilor la energie şi gaze

PSD demarează campania „Jos Facturile!”. Se strâng semnături pentru plafonarea prețurilor la energie şi gaze

PSD demarează campania „Jos Facturile!”. În toate organizaţiile judeţene, social-democrații le vor explica oamenilor avantajele acestui proiect care nu doar blochează pentru şase luni orice scumpire a facturii la energie şi gaze naturale, dar oferă consumatorilor şi o compensaţie pentru majorările de preţ operate deja de furnizori, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

PSD demarează campania „Jos Facturile!”. Se strâng semnături pentru plafonarea prețurilor la energie şi gaze
de Alexandra Dima    |    29 Sep 2021   •   13:15

„Oricine poate semna şi online pentru susţinerea acestui proiect la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/. Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii iniţiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanţii puterii să voteze pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români”, explică social-democrații. 

PSD susține că proiectul reprezintă singura soluţie concretă care garantează - până la primăvară - menţinerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil. 

„Mai mult, varianta PSD oferă românilor şansa de a reduce cu până la 43% preţurile la energie faţă de ofertele primite în ultimele săptămâni, prin introducerea preţului mediu al energiei în perioada martie-septembrie. Sloganul acestei campanii, #JosFacturile a fost lansat de o româncă din Diaspora,  Codruţa Filip, membru PSD care a organizat un protest simbolic împotriva creşterii facturilor la energie în faţa Parlamentului European din Strasbourg”, potrivit comunicatului PSD. 

Și europarlamentarii social-democraţi și-au adus o contribuție impportantă, iniţiind o rezoluţie privind o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei. În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluţii concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici.

 

×
Parteneri
Aparatul din casa ta care consumă curent chiar și când nu îl folosești
x close