Antena 3 CNN Actualitate Social Purtătorul de cuvânt SRI, despre reducerea bugetului Serviciului: SRI a fost organizat pe sistem sovietic

Purtătorul de cuvânt SRI, despre reducerea bugetului Serviciului: SRI a fost organizat pe sistem sovietic

Purtătorul de cuvânt SRI, despre reducerea bugetului Serviciului: SRI a fost organizat pe sistem sovietic
12 Feb 2019   •   16:22

Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, spune, într-un răspuns transmis jurnalistului Ion Cristoiu, în contextul discuției legate de reducerea bugetului Serviciului, că SRI a fost organizat pe model sovietic, iar funcționarea se face în baza unei legi din perioada în care nu era internet.

Jurnalistul Ion Cristoiu reproșa conducerii SRI, pe blogul cristoiublog.ro că „SRI n-a schițat nici măcar o virgulă în încercarea de a convinge opinia publică de la noi că a cerut o creștere din motive obiective”.

Marți dimineața, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvînt al SRI i-a tranmis jurnalistului un răspuns, alături de un grafic, intitulat "Situație privind ponderea cheltuielilor de personal, a celor cu asistența socială și a celorlalte naturi de cheltuieli în bugetul total al SRI în perioada 2015- 2019".

În răspuns se arată că doar 16% din totalul bugetului este alocat funcționării, în rest sumele fiind dedicat pensiilor și salariilor (inclusiv pensiilor din SIE). Mai mult, Serviciul are atribuții în zona controlului bagajelor în aeroporturi sau al transportului de documente neclasificate.

"Funcționăm după o lege de pe vremea cînd telefonul mobil și internetul nu existau (...) Sînt cîteva mii de angajați în plus, deci. SRI a fost organizat pe model sovietic, cu structuri în fiecare județ", spune Marincea.

"Oricum, suplinim cu resursă umană carențele de tehnologie evidente. Nu te poți lupta cu roboții și dronele, cu atacurile cibernetice si revoluția tehnologică a puterilor ostile țării, cu sapa în mînă, nu??, mai spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: purtator de cuvant SRI reducere buget
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close